Füstbe ment a költözés a kipufogó hibája miatt

A 25 éves haverom megörökölte a nagymamája 3 szobás lakását. Más nagyon örülne egy ekkora örökségnek, de ő azt gondolta, hogy nagyon rossz helyen van, ezért inkább eladta, és vett helyette egy másikat. Én persze felajánlottam, hogy segítek a költözésben, de a személyautómmal csak kisebb dobozokat tudtam innen oda hordani.

A nagyobb bútorszállítók már a hétvége előtt végeztek, ezért amikor felmentem a haveromhoz megbeszélni az utolsó simításokat, nagyon meglepődtem. Szép, modern házak vannak a környéken, a barátom pedig erre idehozatta a nagyi régi szekrényeit! Azzal érvelt, hogy a régi, antik bútorok sokkal tartósabbak, mint a mai, modern, tartás nélküli változatok. Ráadásul ezeket nem is kellett szétszedni és ismét összerakni. Plusz az egyik festmény, amit szintén a nagyitól örökölt, még ritka darab is lehet, és jóval többet is érhet a becsült értékénél. Hát én azt nem tudom, de az biztos, hogy ha egy betörő bármilyen régi bútort szeretne innen elvinni, nagyon edzettnek kell lennie, mert mindegyik baromi nehéz!

Örültem, hogy nekem csak az apróságok maradtak, de volt egy kis baj. Nem tudtam elindulni a kocsival, ugyanis leszakadt a kipufogóm! Nem szerettem volna csalódást okozni a barátomnak, mivel már a háta közepére kívánta az egész költözést, én pedig ezért hetekkel előtte szabaddá tettem magam – erre most villámgyorsan rá kellett jönnöm, hogy hol van egy jó kipufogó szervíz budapest valamelyik szomszédos kerületében.

kipufogó szervíz budapest

Persze, lehet mondani, hogy csak be kell gépelni az internetes keresőbe, hogy “kipufogó szervíz budapest”, és máris kapunk rengeteg találatot. Én viszont úgy éreztem, hogy ha már ekkora problémák vannak a kocsival, akkor inkább elvinném azt egy profi szerelőhöz, aki úgy csinálja meg, hogy egy jó ideig ne legyen újra gond vele!

Az egyik ismerősöm a metaautoszerviz.hu-t ajánlotta ezen a környéken. Azt állította, hogy neki már többször segítettek kisebb és nagyobb dolgokban is. Például mindig oda viszi téli-nyári gumicserére az autóját. Gyorsan tud előzetes időpontot foglalni interneten a metaautoszerviz.hu műhelyébe, ezért akkor sincs baj, ha ez pont az utolsó percben jut az eszébe, ahogy általában szokott. De olyan is volt már, hogy kétségbeesetten hívta a szervizt az út széléről, mert nem tudott továbbmenni a járművével. A metaautoszerviz.hu munkatársai megnyugtatták, és beleegyeztek, hogy a lerobbant kocsit a lehető leghamarabb hozzájuk szállítsák. Bár a probléma valóban komoly volt, a tapasztalt szerelőket ez sem izzasztotta meg annyira. Ők az ügyféllel ellentétben nem voltak idegesek, viszont még őt is megfelelő módon tudták kezelni! A szolgáltatással ezért – mondanom sem kell – teljesen meg volt elégedve.

Ez valóban jól hangzott, bár én nem gondoltam, hogy ebben az esetben a pár perces időpontfoglalást kellene használni, inkább felhívtam a metaautoszerviz.hu-t a megadott telefonszámon. A vonal másik végén levő munkatársuk barátságos stílusban, ugyanakkor szakszerűen tett fel néhány kérdést a problémával és az autóm műszaki állapotával kapcsolatban. Hát igen, a legutóbbi ellenőrzés nem most volt, pedig akkor talán sok kisebb meghibásodás kiderülhetett volna még pont időben.

A műhelyből kénytelen voltam felhívni a barátomat, és elmondani neki, hogy mi történt. Ő azt kérdezte, hogy táncsak nem a metaautoszerviz.hu-nál vagyok? -De igen! – válaszoltam neki. Nem hitt a fülének, és csak annyit mondott, hogy nagyon jól döntöttem, náluk jobbat úgysem találnék a környéken!