Egy antik lakásban is elfér egy modern nyomtató

Az antik bútorokkal már gyerekkoromtól kezdve különös viszonyom volt. Ez talán meglepően hangozhat, de a nagymamám imádta az ilyen típusú lakberendezést. A házukban rengeteg festmény volt, ami főleg a nagypapámnak volt az érdeme. Számomra ezért ez az egész környezet teljesen magától értetődő és egyértelmű volt. Nem találtam benne semmi furcsát. Ez azonban csak addig maradhatott fenn, amíg más barátokat kezdtem el elhívni a mamámhoz.

Bár helyben nem mondták el nekem, hogy mennyire meg voltak lepődve, későbbi történetekből teljesen le tudtam vonni, hogy nagyon ijesztő volt számukra az, amit láttak. Meg is értem őket amúgy valamennyire. Volt pár olyan festmény, ami biztos értékes, de nagyon rémisztően néztek ki. Nem is nagyon értettem sokszor, hogy egy gyerek szobájában minek van szükség ezekre.

Később egyébként a barátnőim is kifejtették azt, hogy mennyire félnek éjszaka kimenni még vécére is. A lakásnak két emelete volt, és a második emeletet alig használtuk. A mamám irodája volt itt és a vendégek ott aludtak. Ettől függetlenül volt egy teljesen kihasználatlan tér, egy nappali, ami összekötötte az emeletet a lépcsővel. Egyáltalán nem lepődök meg, ha valaki legalább picit hátborzongatónak tartotta azt, hogy van egy teljesen üres szoba, székekkel és minden berendezéssel. Arról nem is beszélve, hogy volt egy pincefeljáró is.

Az ember szeret elképzelni dolgokat. Különösen igaz ez akkor, ha egy ilyen szép, antik bútorokkal rendelkező, historizáló házról beszélünk. Nem tudom megszámolni, hogy a barátnőm hányszor keltett fel azzal a mondattal, hogy hallott valakit mozogni a folyosón. A vicc az, hogy erre annyi normális magyarázat lehet. Mégis, az összhatás miatt én is csak arra tudtam gondolni, hogy mi van, ha tényleg kinyílt az a padlás följáró. Persze soha semmi valóban rossz élményünk nem volt és szellemekkel sem találkoztunk, ettől függetlenül még máig kicsit izgalommal fekszem le esténként, mikor a mamáméknál szállok meg.

Az életemben általában szerencsére azért ennyi izgalom nincsen. A legutóbbi rémületem is egy annyira hétköznapi dologból származott, minthogy kifogyott a tintapatron a nyomtatómból. Biztos vagyok benne, hogy már mindenki átélt hasonló traumát, és tudja, hogy a legrosszabb ezekben mindig az, hogy nem tudjuk, honnan lehetne beszerezni újat. Ezeknek az embereknek van egy hatalmas örömhírem. A Nyomtatóalkatrész nevű oldal tintapatron választéka nem csak bőséges, de még könnyen is meg fogjuk találni náluk azt az alkatrészt, ami tökéletesen kompatibilis a mi készülékünkkel. Ez pedig nem kis dolog, hiszen már többször rosszul jártam amiatt, hogy pár betűvel elnéztem a nyomtatóm típusát.

A Nyomtatóalkatrész nevű oldal egyáltalán nem próbál minket átverni. Már a kezdőlapra belépve könnyen át tudjuk tekinteni azt, hogy melyik menüpont milyen funkciót rejt. Egy olyan internetes világban, ahol minden a reklámokról és a megtévesztésről szól, üdítő azt tapasztalni, hogy vannak még olyan cégek, akik a termékeik minőségével akarnak meggyőzni minket. Ez tényleg azt jelenti, hogy a Nyomtatóalkatrész oldalán nincsenek reklámok és arcunkba ugró idegesítő ajánlatok sem. Amit ők kínálnak, az egy profi kiszolgálás és könnyű keresés, hogy biztosan olyan alkatrészt vegyünk, ami meg fog felelni az igényeinknek.

Ezt több módon érik el, én pedig a tintapatron vásárlásomon keresztül fogom ezt bemutatni nektek. Tehát, a kezdőlapon alapból ömlesztett termékeket láthatunk. Nem egy rossz funkció ez, mivel itt láthatjuk, ha aktuálisan érvényes esetleg valami leárazás. Sajnos azonban a nyomtatók nagyon specifikus készülékek, tehát nem lehet csak úgy véletlenszerűen venni valamit a nyomtatónkhoz és azt remélni, hogy működni fog. Ezért kell rákeresnünk a nyomtatónk típusára.

De előtte még arról beszélnék, hogy ebből az ömlesztett terméklistából miként tudunk mi csak a tintapatron részleghez elérni. A kategóriák rendszere lesz ebben segítségünkre. Nagyon nem szeretek elektronikai boltokba járni, mivel mindig az az érzésem, hogy túl sok fajta terméket forgalmaznak. Így nagyon nehéz megtalálni azt a részleget, ami kifejezetten nyomtatókkal foglalkozik, nemhogy még azon belül a tintapatron szegmenst. Itt azonban a kategóriák rendszerével könnyedén megtalálhatjuk azt, amit mi szeretnénk vásárolni. Így pedig pár kattintás hatására le is fog szűkülni a hatalmas terméklista csupán a tintapatron ajánlatokra.

Korábban azonban említettem, hogy nagyon fontos, hogy mindig olyan alkatrészt vegyünk, ami megfelel a nyomtatónknak. A Nyomtatóalkatrész azonban ebben sem fog magunkra hagyni minket. A tintapatron kategóriába lépve elsőként azt tudjuk megnézni, hogy milyen márkákat forgalmaznak. Ez talán a legkönnyebb lépés, hiszen azt azért mindenki tudja, hogy a nyomtatója melyik márkához tartozik. Ha pedig kiválasztottuk ezt, akkor kezdődhet az igazi móka, ami valójában nem fog sokkal több nehézséget okozni senkinek.

Ez pedig a nyomtatónk típusának a kiválasztása. Nem igazán értek a nyomtatókhoz, azt viszont tudom, hogy a típus általában ki szokott írva lenni a nyomtató elejére. Megtörténhet azonban, hogy ez az információ már elkopott, ilyenkor sem kell azonban kétségbeesni, mert a nyomtató használati utasításában biztosan meg fogjuk találni a típust.

Most gondoljunk bele, hogy ugyanezt a procedúrát, mennyivel kellemetlenebb lenne a boltban elintézni. Tapasztalatból mondom, hogy többször történt már olyan velem, hogy a boltban jutott eszembe, hogy nem néztem meg a nyomtatóm típusát. Ezt követték az ideges hívások haza, a magyarázkodások és összességében a bizonytalanság. A Nyomtatóalkatrész oldalán azonban az összes ilyen stressz teljesen csak a múlt emléke. Itt kényelmesen, a saját tempómban tudok utánajárni annak, hogy melyik tintapatron lesz kompatibilis a készülékemmel. Számomra ez nagyon megnyugtató, mivel ez szokott lenni a fő aggodalom forrása, mikor hagyományos boltokban próbálom elvégezni ugyanezt a tranzakciót.

Mindez szép és jó, de a Nyomtatóalkatrész oldala itt még nem áll meg a kiváló ajánlatokban. Elsősorban arról is szót kell ejtenem, hogy milyen jó árakkal rendelkeznek. Ez senkinek nem fog meglepetést okozni, általában a netes oldalak jobb árakat tudnak megengedni maguknak, mint a hagyományos megfelelőik. A Nyomtatóalkatrész oldalán azonban ennél többről van szó. A netes árakat általában ki szokta egyensúlyozni az, hogy kiszállítási díjat kell fizetnünk. Itt azonban ezt a problémát egy ecsetvonással megoldották. A kiszállítás náluk teljesen ingyenes. Igen, jól olvastátok. Nem számít, hogy hol laktok, a nyomtatóitokhoz tartozó alkatrészek minden plusz költség nélkül fognak megérkezni. Ez számomra egyedülálló volt az internetes világban.

Sosem tapasztaltam még hasonlót. Ezzel pedig sikerült is meggyőzniük arról, hogy náluk adjam le a tintapatron rendelésemet. A rendelés menete nem volt nehéz. Annyit még javasolnék, hogy ha esetleg többet szeretnétek venni, akkor ne habozzatok, mert így olcsóbb darabáron tudjátok megvenni az alkatrészeket. Ezután pedig csupán pár napot kell várnunk és a nyomtatónk olyan lesz, mint újkorában.