Csodás élmények várnak a Balatonon

Az idei nyár is sok-sok élményt tartogat a Balatonon. Erről beszélgettünk az egyik ismerősömmel, amikor meglátogattam őt az antik bútorboltjában. Örömmel újságolta, hogy milyen kincseket is sikerült beszereznie a közelmúltban és hogy a pandémia után újra kezd fellendülni az üzlete. Jó hangulatban telt a beszélgetés és hamar ráterelődött a téma a nyári pihenésre, kikapcsolódásra.

Így került szóba a Home – BalatonPRO, akik vitorlás szolgáltatásokkal várják a vendégeket. A vitorlázás fantasztikus élményét így bárki átélheti, legyen szó akár egy csapatépítő tréningről, legénybúcsúról vagy akár családi vakációzásról. De hogy kik is a Home – BalatonPRO és mi mindent is kínálnak?

Egy olyan csapat, akik igen széleskörű szolgáltatásokat kínálnak, elsősorban a vitorlázás és a rendezvényszervezés terén. A közös halmaz is nagy, ugyanis számos olyan rendezvény van, melynek remek helyszíne egy vitorláshajó. A vitorlázás egyre népszerűbb, ami nem véletlen, ilyenkor ugyanis igazán közel érezhetjük magunkat a természethez. Remek kikapcsolódás, felfrissülés, pihenés. És persze bulizás is a vitorlázás, gondoljunk csak arra, hogy milyen jó is lehet egy legény- vagy lánybúcsút megtartani egy vitorláson. Igazi szórakozás, igazi kuriózum.

A Home – BalatonPRO magán és céges rendezvényeket is szervez, tehát egy csapatépítő tréninget is nyugodtan rájuk bízhatunk. Hajóflottájukban mindenki megtalálhatja a neki megfelelő hajót, kisebb és nagyobb vitorlások is várják a vendégeket attól függően, hogy hány fős rendezvényről van szó. Nemcsak a vízen, a parton is érdekes programokat kínálnak. Így egy összetettebb rendezvény esetében is számíthatunk a Home – BalatonPRO segítségére, például egy csapatépítő tréning esetében.

A vitorlázás fantasztikus élmény és nem csak a kiváltságosok élhetik át ezt az élményt. Azt biztosan sokan tudják, hogy a vitorlázás nem olcsó hobbi, azonban nem szükséges ahhoz megvenni egy vitorlást, hogy mi magunk is átélhessük ezt az élményt. A vitorlás tárolásáról, karbantartásáról sem nekünk kell gondoskodni. Ha pedig nem rendelkezünk vitorlás tapasztalatokkal, akkor akár kapitányt is biztosít a Home – BalatonPRO. Legyen szó akár néhány órás, akár több napos túrákról. És hogy hol találhatók a vitorlások? Elsősorban Siófokon, de akár Fonyódról, Balatonfüredről és Alsóörsről is van lehetőség hajózni. De nézzük is szépen sorban, hogy mi mindent is kínálnak.

Home - BalatonPRO

Ha kapitánnyal szeretnénk igénybe venni a vitorlázást, akkor azt megtehetjük két órás, fél napos vagy akár egész napos időtartamban. Ha mi magunk nem ismerjük a Balatont, biztosan sok érdekes információ birtokába jutunk a magyar tengerről, megismerhetjük a titkait, hogy hol kapnak például a halak. De a horgászatról kicsit később.

A vitorlázást ugyanis remekül kiegészíti egy csobbanás a hűs habokba. A nyári időszakban jólesik egy kis pancsolás, úszás, távol a strandoktól, a tömegtől. Elsősorban a családok, baráti társaságok szoktak élni ezzel a lehetőséggel, a fürdőzéssel egybekötött vitorlázás igazi élményeket kínál. Ez esetben is a két óra, a fél nap vagy a teljes nap az időtartam.

És akkor jöjjenek a halak. A Home – BalatonPRO kínálatában olyan vitorlások is vannak, melyek kifejezetten a horgásztúrák számára alkalmasak. A horgászat sokak hobbija, ami nem véletlen, hisz sok-sok élményt kínál. A természet közelségét, és persze sikerélményeket is. Ehhez persze az is kell, hogy olyan tapasztalattal rendelkező hajóvezető legyen segítségünkre, aki tudja, hogy hol a legjobb a kapás. Ezen felül pedig a halradarok is nagy segítségére lehetnek a balatoni horgászoknak.

Aki pedig szeretné elsajátítani a vitorlázás alapjait, arra is van lehetőség. Sokan nem elégszenek meg ugyanis azzal, hogy más irányítja a vitorlákat, szeretne egy kicsit mélyebben elmerülni a témában és gyakorlati tapasztalatokat szerezni. A legfontosabb elméleti és gyakorlati tudnivalókat itt is el tudják sajátítani.

A Home – BalatonPRO honlapját érdemes alaposan átböngészni, hisz nagyon sokféle szolgáltatással várják a kikapcsolódni vágyókat.

Észre sem vettük, hogy hogy eltelt az idő, annyira belemerültünk a balatoni kalandokba, ha csak virtuálisan is. Persze az antik bútorok világa is érdekes, de jó egy kicsit másról is beszélgetni.