A költözés könnyebb, macerás, vagy kifejezetten kellemes oldalai

A költözésnek azon része, amikor már pakolni kell, vinni a dolgainkat a régiből az új otthonunkba, fura, de számomra sosem tartozott az utált fejezetek közé. Energikus és lelkesedéssel telt vagyok már olyankor. Hisz ez már az érkezés az új otthonba – többször volt benne részem. Még izgalmasabb, hogy ilyenkor az ember azért nem mindig, mindent visz magával a régi helyről, hanem jó esetben nagyobb lakásba, házba költözünk. Így van lehetőség hódolni a szenvedélyemnek is, az antik lakberendezésnek. Újabb darabok vásárlásával.

Mindig voltak a családomban, akik ezt a fajta “régiességet”, amit én szeretek, nyomasztónak találták, de nekem ez a szenvedélyem… És a szenvedélyéről sose mondjon le az ember, pláne, ha arról a helyről van szó, ahol az élete, a mindennapjai nagy részét tölti.

De, persze vannak nehéz részek. Otthagyni a régit, stressz a papírokkal a régi é az új helyen… A legutóbb azért ment jobban ez a része, mint bármikor máskor, mert segített az e-tanusitas.eu nevű oldal.

Ők nem csak azt tudják nyújtani, ami a webcím elnevezéséből kikövetkeztethető. Tehát nem kizárólag energetika tanúsítvány kiállításával foglalatoskodnak. Segítenek ingatlan értékbecslés készítésének igénye esetén is, méghozzá nagyon hasznos munkát végeznek. Rendkívül körültekintő szakembereiknek köszönhetően, mi is biztosítva voltunk afelől, hogy reális áron tudtunk megválni kinőtt, de szeretett korábbi otthonunktól. Ez nagyon fontos, higgyen nekem mindenki ebben. Esetlegesen áron alul eladni azt, amink van, amihez kötődtünk, és ezt később megbánni nagyon fájdalmas. De az is kiemelendő, hogy ha irreálisan sokat kérünk, az pedig azért válhat frusztrálóvá, mert talán túl sokáig nem látunk pénzt az értékesítendő ingatlanból. Még meg is hiúsulhat a vágyunk, hogy költözhessünk, emiatt.

Az e-tanusitas.eu-n tehát többféle szolgáltatás igénybe vehető és le vagyunk nyűgözve, hogy minden téren nagyon gyorsan. Bármilyen szolgáltatásuk után érdeklődünk, egyetlen kattintás a weblapon, és meg is rendelhetjük a szolgáltatást. De bármilyen közben felmerülő kérdéssel azonnal a telefonos kollégákat is elérjük, vagy intézhetünk mindent így is, ha szeretnénk. Telefonon. Az energetika tanúsítványra mi például nagyon későn gondoltunk, pedig már kell ilyen, minden eladáshoz. Azt olyan gyorsan megküldték nekünk e-mailben – miután eleve szinte azonnal kiküldtek egy szakembert, aki a nyílászárók ellenőrzésével, szigetelésvastagság mérésével hipp-hopp végzett is -, hogy alig hittünk a szemünknek. Ez ennyi volt, kész is? – csodálkoztunk. Ha pedig papír alapon igényeljük a szokásosnál gyorsabban a dokumentumot, futárral küldik, szintén 24 óra alatt, ha épp olyan szerencsésen jön ki a lépés. De várakoztatni nem fognak, és az áraik is kiemelkedők.

Országszerte, minden nagyváros közelében vannak területileg illetékes kapcsolataik, akik ezt el tudják végezni. Ahogy mondtam, mindig gyorsan, és mindenhol gyorsan. Erről már akkor lehet megbizonyosodni, ha utánuk is olvasunk – milyen vélemények jöttek róluk. Leírják az oldalon az egész dolog mikéntjét (és minden más szolgáltatás mikéntjét is), és az e-tanúsítás lényegét: hogy 12 kategórián belül kaphatunk valamilyen minősítést, és minden tudnivalót, hogy ne feltétlenül értetlenül essünk át a folyamaton. Fontos, hogy értsük is, miért fizetünk, ha már törvényileg kötelezővé vált az egész. És azt is, miért kaphattunk jó, vagy gyengébb minősítést, mit kell figyelembe venni, mi határozza meg ezeket. Nem mintha nem válaszolna a személyesen kiérkező szakember is mindenre persze. Forduljunk hát hozzájuk bizalommal, akár energetika tanúsítvány kell, akár más, mert sok dologban otthon vannak, ami egy új lakóhelyre való költözést, és ott egy új élet elindítását jelenti.