Két bejelentés is érkezett a rendőrségre: Orosházán és Tótkomlóson is látták túrázni a mackót. Valamelyiket.

Ha csakugyan medvét láttak a lakosok, feltételezhető, hogy arról a példányról van szó, amelyiket a napokban a Holt-Tiszában láttak pancsolni – írja a beol.hu. Az országos medveláz első kiváltója, mint megírtuk, Sándorfalváig jutott. Pár nap múlva szabadon engedték a szlovák határ közelében, de letépte magáról a nyomkövetőt. Azóta anyamedvét is észleltek boccsal, és most itt a szolnoki úszóbajnok medve: már nem tudjuk, ki kicsoda a történetben.

Az mindenesetre biztos, hogy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába két bejelentés érkezett. Az egyik június 25-én, 22.30-kor Orosházáról, a másik június 26-án, 5.15-kor Tótkomlósról. A rendőrök a megjelölt helyszíneken medvét és nyomokat sem találtak, de a Tevékenység-irányítási Központ munkatársai értesítették a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságát – tájékoztatta a beol.hu-t Vargáné Szombati Andrea megyei rendőrségi sajtószóvivő.

Amennyiben tényleg a közelben bóklászna valamelyik medve, továbbra is érvényes a tanács, hogy semmiképp se közelítsék meg, ha összefutnának vele.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is: