Amint arról korábban az Erdőzúgás Magazin beszámolt, vadászati tilalmat rendeltek el Heves megyében, az afrikai sertéspestis kapcsán.

tanfolyam, vizsga, afrikai sertéspestis

Most arról értesültünk, hogy kötelezővé teszik mindenkinek a tafolyamot és vizsgát, aki a megyében egyedül szeretne vadászni.

Először a hivatásos vadászoknak kell vizsgát tenniük, hogy vendégeket kísérhessenek, majd a vadásztársasági tagonak is kötelező a vizsga. Az még egyelőre kérdéses, hogy aki nem társasági tag, ellenben vadászni szeretne, csak kísérővel ülhet-e fel például vadkárelhárítás esetén a lesre, avagy szintén el kell végeznie a tanfolyamot. Az biztos, hogy egyelőre sem tanfolyam, sem vizsgaidőpontot nem biztosítanak senkinek, aki vadászni szeretne.

Képtalálat a következőre: „tanfolyam”

A vizsgáztatást a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a Nébih végzi, téma minden esetben az afrikai sertéspestis illetve az elhullott és lőtt sertevad kezelése, költségvonzatról nem szólnak a hírek.

A társasági tagok vizsgája után újra engedélyezett lesz a vadászat, az aktuális idénynek megfelelően. Ez alól a vaddisznó a kivétel, mert minden társaságnak fel kell készülnie mind a disznók, mind az eltávolított zsigerek kezelésére és tárolására.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is: