Sok családban már gondos tervezgetés, számolgatás zajlik, hol töltik majd a gyerekek a nyári vakációt. Az erdei kirándulások, esti tábortűz, éjszakai csillagles vagy vadles túrák lehetőségére általában minden gyermeknek felcsillan a szeme – a Mecsekerdő Zrt. nyári erdei táboraiban pedig ilyen izgalmas kalandok is várják a fiatalokat, számolt be összeállításában a Bama.hu.

 Képtalálat a következőre: „Kikerics Erdészeti Erdei Iskola”

A Nyugat-Mecsekben található Sás-völgyben, illetve a Zselic mélyén fekvő Sasréten több mint 20 éve működő erdei iskolák idei bentlakásos táboraiba már megkezdődött a jelentkezés. Emellett az árpádtetői Mecsextrém Park napközis kalandtáborának heti turnusai egész nyáron elérhetőek.

A nagy kiterjedésű erdők, festői rétek, halastavak, patakok környezetében változatos programokat nyújt a sasréti Kikerics Erdészeti Erdei Iskola tábori kínálata:

Július 2–6. Hobbit kincskereső tábor

10–14 éveseknek: a hobbitokhoz hasonlóan a tábor lakói fontos küldetést vállalnak magukra, miközben a térkép, a tájoló, és az égitestek segítségével fedezik fel a Zselicet. Lesz még kincskeresés az Ősbükkös néma entjei között, íjászat, kirándulások Bőszénfára és Kardosfára, és aki tud, segíthet kideríteni, ki lopta el Biedermann báró vadászpuskáját.

Július 9–13. Kis Vuk felfedezőtábor

6–10 éveseknek: ebben a táborban a mesebeli kis róka kíváncsiságára, ügyességére és bátorságára is szükség lesz! Várunk minden természetszerető „kiskölyköt”, akik most csodálkoznak rá a nagyvilágra, annak szépségeire.

Július 16–20. Nagy Vuk kalandtábor

10–14 éveseknek: csillagokat lesni éjszaka a forrás partján, nappal pedig kincseket találni barátokkal az Ősbükkösben – az öreg erdő, a vízpart, a virágos rétek közelsége számtalan csodát rejt. A gyerekek számára lehetőség nyílik a táborban erdei felfedező túrákra, tájékozódási és természetismereti játékokra, kézműves foglalkozásokra.
Mindhárom tábor programjában szerepel a kisvasutazás, valamint a Zselici Csillagpark meglátogatása. Az 5 napos táborok díja: 28.000 Ft/gyermek (Kedvezmény: 10% klubkártyával, vagy testvérek jelentkezésekor a 2. gyermeknek). Jelentkezés: a mecsekerdo.hu oldalról letölthető jelentkezési lapot kérjük a kikerics@mecsekerdo.hu címre elküldeni június 15-ig.
Magoncok és gyalogcincérek táborozhatnak a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola szervezésében Sás-völgyben, az ökoházként működő Erdő Házában, amely tavaly elnyerte a fenntarthatóság és az energiahatékonyság egyik legrangosabb elismerését, az Energy Globe Magyarország díjat.

Képtalálat a következőre: „Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola”

Június 25–29. Magonc tábor

6–10 éveseknek: azoknak a gyerekeknek ajánlott, akik szívesen kirándulnak, és örömmel fedeznék fel az erdők és mezők növényeit, állatait, a közeli patak titokzatos lakóit. A sok közös játék, furfangos fejtörő, kreatív feladvány, a kirándulások, az esti tábortűz és csillagmegfigyelés az élményeken kívül remek lehetőség a csapatban való együtt dolgozás és a kreativitás fejlesztésére is.

Július 9–13. Gyalogcincér tábor

10–14 éveseknek: A Gyalogcincér táborba a természetet felfedezni vágyó ifjakat várjuk, akik szeretnek hegyen-völgyön át gyalogolni, és nem riadnak vissza egy kiadósabb túrától sem. A táborlakók megismerhetik a turistatérkép és a tájoló használatát, és bepillantást nyerhetnek a természetjárás gyakorlati tudnivalóiba is.

Július 30.–augusztus 3. Fűben-fában játék tábor

6–14 éveseknek: az alkotni vágyó, kreatív, a természetet és a különböző kézműves technikákat szívesen kipróbáló gyerekeknek, akik népi játékokkal és a természet kínálta anyagokkal szeretnének megismerkedni.
Mindhárom tábor utolsó kalandos napján a gyerekek erejük mellett kitartásukat és ügyességüket is felmérhetik a Mecsextrém Parkban.
Az 5 napos táborok díja: 28.000 Ft/gyermek (Kedvezmény: 10% klubkártyával vagy testvérek jelentkezésekor a 2. gyermeknek). Jelentkezés: a mecsekerdo.hu oldalról letölthető lapot kérjük a mokussuli@mecsekerdo.hu címre elküldeni legkésőbb június 15-ig.
A Mecsekerdő nyári táborainak díját lehetőség van SZÉP-kártyával is befizetni.

Interaktív erdészeti túra a Kelet-Mecsekben

Ha találkozna egy erdésszel, ön mit kérdezne tőle? Szombati erdészeti túránk résztvevői garantáltan más szemmel látják majd a fától az erdőt. A kb. 10 km-es, interaktív túra során az erdőkezelés izgalmas világát igyekszünk megmutatni az erdészek szemszögéből. Milyen az egészséges erdőkép? Mit jelent a gyérítés? Mi számít értékes fának? Ilyen kérdésekről is beszélgetünk a terület erdőgondnokával, emellett egy régi erdei mesterség, az üvegművesség helyi történetét is megismerhetjük. Útvonal: Natur Hotel Kövestető; Hegyköze; Pap-rét; Csengő-hegy; PUSZTABÁNYA – pihenő frissítőkkel: erdei harapnivaló és Naturalé gyümölcslé; Üvegesek útja; Kis tóti-völgy; Völgyi rétek; Hosszúhetény – Üveges Múzeum megtekintése (fakultatív program). Találkozó: 9.30 Natur Hotel Kövestető | Részvételi díj (erdei kóstolóval együtt): 1.000 Ft/fő. Jelentkezés: kommunikacio@mecsekerdo.hu | +36-72/508-269; +36-30/288- 5335. (Esőnap: május 5.) Idén további két alkalommal szervezünk interaktív erdészeti túrát különböző témákban és útvonalakon: június 2-án „A Dráva-sík katedrálisai” túra Szentegáton, és szeptember 15-én „Zengő és az erdő” túra a Mecsek legmagasabb pontjára kalauzol.

Forrás: Bama.hu

Ha tetszett, oszd meg másokkal is: