Kínok között pusztulhatott el az a 12 őz, amit egy orvvadász ejthetett el Vas megyében – tudta meg az RTL Klub Híradója. Egy helyi hivatásos vadász számára lett gyanús, hogy nem látja jönni-menni az állatokat, ezért indult el, hogy alaposabban is körülnézzen. Ekkor találta meg a szerte-szét heverő, elpusztult állatokat.

orvvadász hurokcsapda őz

Az ismeretlen tettes drótból készült csapdákat, hurkokat tett ki egy Szombathely melletti, szántóföldek által határolt erdőben. Az embertelenül kegyetlen csapdákban vagy megfulladnak az állatok, amikor önmaguk feszítik meg vergődésükkel saját nyakuk körül a hurkot, amibe belesétálnak, vagy valamelyik végtagjuk akad bele, amit szerencsétlenek addig rángatnak, amíg a beakadt végtag le nem szakad, vagy a nyílt sebeken keresztül el nem véreznek.

Az állatok napokig szenvedhettek, miután foglyul ejtették őket a hurkok, amikből az elpusztult őzeket megtaláló helyi vadász összesen 70 darabot talált az alig pár háztömbnyi erdőben. Az első becslések szerint milliós nagyságrendű az okozott kár. A rendőrség természetesen nyomoz az ügyben, az elkövetőre 5 év börtön várhat.

 

Ha tetszett, oszd meg másokkal is: