Végéhez közeledik a Székelyudvarhelyen harmadik alkalommal meghirdetett Színezd újra! környezetvédelmi program Az Udvarhelyi Fiatal Fórum által életre hívott, és az ALT Technologies Kft. által támogatott program mottója: Osztály, vigyázz a természetre! Ingyen osztogatták a szatyrokat a program keretében a diákok, számolt be a Székelyhon.

A versenyt idén nyolc osztály fejezte be sikeresen, a zsűri a napokban dönt a nyertesek kilétéről, de – amint azt a szervezők hangsúlyozták – minden csapat, minden diák és bekapcsolódott tanár nyertes. Az eredményhirdetés hétfőn délután 5 órakor lesz a volt Stúdió Mozi épületében, ahol a csapatok kisfilmjeit is levetítik, addig viszont az UFF videocsatornáján megtekinthetők a versenyben lévő alkotások. A díjkiosztón való részvétel ingyenes.

A versenyről

A benevezett diákcsapatok 2017 szeptemberében kezdték meg a felkészülést, képzéseken vettek részt, és megismerkedtek egymással. Aztán az október és decemberi közötti időszak a program aktuális témájának, a környezettudatos vásárlásnak a népszerűsítéséről szólt. A versenyző diákok vászonszatyrokat osztogattak Székelyudvarhelyen, Parajdon és Székelykeresztúron, összesen 1200 darabot. 2018 elején pedig a diákok az osztálytermeiket alakították át környezetbaráttá, majd zárásként tematikus kisfilmeket készítettek.

A hétfőn bemutatandó filmeket és a csapatok előző munkáit a zsűri összesítve pontozza. A versenyben lévő csapatok (mindkét kategóriában négy-négy versenyző): az Orbán Balázs Általános Iskola VII. B osztálya, a Bethlen Gábor Általános Iskola VII. B osztálya, a P. Boros Fortunát Elméleti Középiskola XI. osztálya, a Benedek Elek Pedagógiai Líceum XI. A osztálya, a Tamási Áron Gimnázium X. B osztálya, a Korondi Középiskola XI.A osztálya, a Móra Ferenc Általános Iskola VII. A osztálya és a parajdi Áprily Lajos Általános Iskola VIII. osztálya. A program székelykeresztúri partnere az ELKA International Kft. és az Erdélyi Ifjúsági Egyesület.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is: